Morotslasagne med spenat

4 port

250 g lasagneplattor

500 g fryst bladspenat 

2 msk smör eller margarin 

3 vitlöksklyftor 

½ tsk salt 

½ tsk riven muskonöt svartpeppar

600 g morötter, ca 6 medelstora 

Bechamelsås: 

3 msk smör 

2 msk vetemjöl 

7½ dl mjölk 

200 g riven ost 

Sätt ugnen på 180 grader. Tina spenaten. Smält 2 msk av smöret i en stekpanna och pressa vitlöksklyftorna över. Lägg i spenaten och fräs i ca 5 min. Krydda med salt, peppar och muskot. Skala morötterna och riv dem grovt. Såsen: Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och späd med mjölken. Sjud under vispning ca 5 minuter till en krämig sås. Blanda i osten och låt den smälta.

Smörj en form. Lägg ett lager lasagneplattor i botten, lägg på hälften av spenaten och morötterna, täck med ett lager bechamelsås. Upprepa en gång. Grädda i ugnen ca 1 tim. Servera med en sallad.

Öppettider

Kontakta oss

Kontakta oss

Valla Skattegård, Vadstena
Telefon: 0143 - 240 11

E-post: valla.morot@telia.com

Kort om Valla Morötter

Valla Morötter är ett familjeföretag på Östgötaslätten som drivs av Peter Karlsson och Ewa Ahlstedt.  Valla Skattegård är beläget mellan sjöarna Vättern och Tåkern i en mycket vacker och kulturhistorisk del av västra Östergötland.Vi är sjunde generationen som bedriver jordbruket på gården.

Copyright © 2016 Valla Morötter , all rights reserved   |   » Sitemap   |   » Cookies

Webdesign: Niklas Aerial Media