Rostade Rötter

5-6 port

5-6 potatisar (500 g)

3 morötter (250 g) 

1 liten rotselleri eller ½ kålrot (250 g) 

1 palsternacka 

1 gul eller röd lök 

4 msk olja 

4-5 flytande honung 

1 tsk salt 

1 krm svartpeppar timjan eller rosmarin 

Sätt på ungnen på 225 grader. Skala och skär allt i bitar.  Blanda allt på ett ungssäkert fat. Droppa över oljan och honungen,  salta och peppra och vänd runt allt. 30-40 minuter i övre delen av ungnen tills allt är mjukt. Blanda runt några gånger och sista gången lägg i lite timjan eller rosmarin. Servera med bröd, passar också till skinka, korv och köttbullar.

Öppettider

Kontakta oss

Kontakta oss

Valla Skattegård, Vadstena

Mobil till Peter: 070 - 342 88 88

E-post: peterivalla@gmail.com

Kort om Valla Morötter

Valla Morötter är ett familjeföretag på Östgötaslätten som drivs av Peter Karlsson och Ewa Ahlstedt.  Valla Skattegård är beläget mellan sjöarna Vättern och Tåkern i en mycket vacker och kulturhistorisk del av västra Östergötland.Vi är sjunde generationen som bedriver jordbruket på gården.

Copyright © 2016 Valla Morötter , all rights reserved   |   » Sitemap   |   » Cookies

Webdesign: Niklas Aerial Media