250 g lasagneplattor
500 g fryst bladspenat
2 msk smör eller margarin
3 vitlöksklyftor
½ tsk salt
½ tsk riven muskonöt svartpeppar
600 g morötter, ca 6 medelstora
Bechamelsås:
3 msk smör
2 msk vetemjöl
7½ dl mjölk
200 g riven ost
Sätt ugnen på 180 grader. Tina spenaten. Smält 2 msk av smöret i en stekpanna och pressa vitlöksklyftorna över. Lägg i spenaten och fräs i ca 5 min. Krydda med salt, peppar och muskot. Skala morötterna och riv dem grovt. Såsen: Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och späd med mjölken. Sjud under vispning ca 5 minuter till en krämig sås. Blanda i osten och låt den smälta.
Smörj en form. Lägg ett lager lasagneplattor i botten, lägg på hälften av spenaten och morötterna, täck med ett lager bechamelsås. Upprepa en gång. Grädda i ugnen ca 1 tim. Servera med en sallad.
Kontakta oss
Valla Skattegård, Vadstena
Mobil till Peter: 070 - 342 88 88
E-post: peterivalla@gmail.com
Valla Morötter är ett familjeföretag på Östgötaslätten som drivs av Peter Karlsson och Ewa Ahlstedt. Valla Skattegård är beläget mellan sjöarna Vättern och Tåkern i en mycket vacker och kulturhistorisk del av västra Östergötland.Vi är sjunde generationen som bedriver jordbruket på gården.
Webdesign: Niklas Aerial Media