8-10 medelstora morötter
1 liten lök
1½ dl vitt vin
1½ dl grönsaksbuljong
1-2 msk smör
salt efter behag
Skala och skiva morötterna tunt. Finhacka löken. Fräs morötter och lök på låg värme i en stekpanna. Tillsätt vinet, salt och så mycket buljong att det nätt och jämt täcker. Sjud ca 5 minuter eller tills morötterna är mjuka. Gott till stekt kött och fisk
Kontakta oss
Valla Skattegård, Vadstena
Mobil till Peter: 070 - 342 88 88
E-post: peterivalla@gmail.com
Valla Morötter är ett familjeföretag på Östgötaslätten som drivs av Peter Karlsson och Ewa Ahlstedt. Valla Skattegård är beläget mellan sjöarna Vättern och Tåkern i en mycket vacker och kulturhistorisk del av västra Östergötland.Vi är sjunde generationen som bedriver jordbruket på gården.
Webdesign: Niklas Aerial Media