3 små lökar
2 msk smör
500 g morötter, ca 5-6 st.
7½ dl fiskbuljong
1½ dl vitt vin
½ burk créme fraiche
½ tsk salt och peppar
½ krm cayennepeppar
1 msk citronsaft
150-200 g skalade räkor
2 kvistar grovt hackad dill
Skala lök och morötter. Finhacka löken och skär morötternai tunna skivor. Fräs smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt buljongen och låt småkoka i 30 minuter. Kör i matberedaren till puré, häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt vinet och vispa i créme fraichen. Smaka av med salt, peppar, cayenne och citron. Sjud ytterligare i 5 min. Blanda i räkorna och dillen.
Kontakta oss
Valla Skattegård, Vadstena
Mobil till Peter: 070 - 342 88 88
E-post: peterivalla@gmail.com
Valla Morötter är ett familjeföretag på Östgötaslätten som drivs av Peter Karlsson och Ewa Ahlstedt. Valla Skattegård är beläget mellan sjöarna Vättern och Tåkern i en mycket vacker och kulturhistorisk del av västra Östergötland.Vi är sjunde generationen som bedriver jordbruket på gården.
Webdesign: Niklas Aerial Media